Videos och animationer

I den förra artikeln diskuterade vi varför det kommer att användas allt fler videos i bakgrunden på hemsidor än aldrig förr. Och det beror helt enkelt på att en video alltid kommer att vara med intressegivande än vad en bild och vad text kan vara. Du har säkert sett den här trenden breda ut sig allt större via sociala medier som Facebook under de senaste åren. Video-poster har helt enkelt blivit prioriterade över alla andra poster. Och det har blivit mycket enklare att titta på videos genom att auto-muta filmer medan du scrollar ner genom ditt flöde.

En video på hemsidan?

Så hur fungerar det på din hemsida? När en besökare surfar in på din hemsida så kommer en video spelas i bakgrunden – något som gör det allt mer sannolikt att de kommer att stanna kvar på din hemsida då en video skapar mer intresse. Och ju fler som stannar på din hemsida, desto högre är chansen att det kommer att konvertera till fler köpare. Det är så enkelt.

Kraftfullt medium

Det går inte att ifrågasätta vilket kraftfullt medium en video egentligen är i jämförelse med ord och bild. De levererar snabbt ditt meddelande på bara ett sekunder istället för att en besökare måste läsa igenom flera stycken för att förstå vad det är du egentligen håller på med. Det här fungerar framför allt bra om du måste berätta om komplicerad information på ett enkelt och lättförståeligt sätt på en kort tid. Slutligen så är det något modernt och fräscht med att ha en stilren video på sin hemsida som man inte kan komma undan. Det är något som skriker att det här företaget har satsat på sin hemsida när det kommer till att göra den så bra som möjligt.

Animationer är tillbaka

Nej, vi pratar inte om roliga tv-serier som du kanske har sett någon gång. Utan en växande trend under 2018 i webbdesign har varit mikro-animationer som används på hemsidor för att göra den mer användarvänlig och tilltalande.  Det är ett kraftfullt sätt som ger ett behagligt intryck varje gång en person surfar in på din hemsida. Det här åstadkoms genom att en liten animerad figur hjälper en person att förstå hemsidan och validerar dem varje gång de drar musen över något objekt på sidan. Dessa typer av interaktiva hemsidor gör att personer i högre utsträckning rankar sådana sidor som bättre då de känner att de är i dialog med företaget från den första sekunden de surfar in på hemsidan. Kommer du ihåg hur vi pratade om hur videofilmer kommer att bli allt mer populärt? Dessa typer av mikro-animationer fyller samma syfte – nämligen att öka de användare som kommer tillbaka till hemsidan och höja deras närvaro under tiden de är på din hemsida. De här små animationerna kommer nämligen att få personen som besöker din hemsida att rikta sin uppmärksamhet mot dessa. Och är de utförliga nog så kommer dina små animationer att leda till besökare till att bli en potentiell kund.

Comments are closed.