Uber del 4

Mottagandet av Uber som en tjänst till resenärer, runt om i världen, har tagits emot med delade meningar. I USA har det blivit ett otroligt populärt sätt att ta sig fram när man inte har egen bil eller vill åka taxi, i Thailand så går taxichaufförerna lös på bilar som är märkta med Ubers ikon, i form av skadegörelse eller förhindrar dem från att ta sig någonstans. I Indien blev förare utlovade guld och gröna skogar, men allt eftersom utbudet av förare och bilar ökade, minskade också förtjänsten och många av dessa förare, som helt och hållet satsat på Uber, sitter idag i ekonomiska svårigheter på grund av detta.

Men nu är det mer än bara en enkelt tjänst som företaget Uber erbjuder och det är just detta jag tänkte gå igenom här nedan.

Servicenivåer

Förutom den dynamiska prissättningen som företaget använder så erbjuder man också en rad olika tjänster som också har en inverkan på priset som kunden betalar. Utbudet av dessa tjänster varierar dock kraftigt från stad till stad och land till land. För den som söker att åka som allra billigast och inte har något emot att dela en bil med en annan passagerare, då kan man använda sig av något som kallas för UberPOOL. Denna möjlighet kan erbjudas om flera passagerare ska åka i samma riktning, där de då kan dela på kostnaderna för resan. UberX eller UberPOP som det kallas för i en del europeiska städer, är tjänsten där du som passagerare beställer en bil helt för dig själv. Utöver detta erbjuds det också möjligheten att åka i en lite finare, och större bil, en SUV, begära en bil med barnstol och fordon med plats för rullstol. UberGO är en tjänst som erbjuds i India där passagerare kan beställa en kombi. I Pakistan erbjuds en tjänst som kallas för UberAUTO där man blir hämtad I en Rickshaws istället för en bil, vilket således är ett betydligt billigare alternativ till exempelvis UberGO och UberX.

UberTAXI är en vidareutveckling av Ubers tjänst där man använder sig av applikationen för att beställa en vanlig taxi. Detta är ett sätt från företagets sida att försöka utöka samarbetet med lokala taxiförare och bolag, där majoriteten motsätter sig Uber i helhet. Kunden kan betala för turen med sin app och även ge dricks därigenom. Det har fått vissa taxichaufförer att ändra sin åsikt en aning, men långt ifrån att dom välkomnar Uber med öppna armar.

Mer än bilar och kunder

UberEATS är en tjänst som fokuserar mer på att leverera mat än att leverera kunder till restaurangen. I denna tjänst samarbetar en rad olika restauranger tillsammans med Uber, där kunden kan beställa mat från en av dessa restauranger och sedan få måltiden levererad till dem genom Uber. Detta är en tjänst som växer mest hos företaget just nu.

UberBOAT är en av de senaste tjänsterna som man börjat erbjuda men detta är något som erbjuds på ett väldigt fåtal platser, så som Istanbul där man kan beställa båttaxi genom tjänsten. Den finns också tillgänglig under vissa perioder i Miami och har nyligen lanserats i Kroatien.

Comments are closed.