Om spelbolaget bakom Candy crush saga

King Digital Entertainment eller King är ett spelbolag som utvecklar spel inom den mobila världen men det är också möjligt att spela spelbolagets olika spel via webben på Facebook samt Windows 10.

Idag är spelbolaget stort med många spel som spelas runt om i världen men hur började egentligen allt? Riccardo Zacconi och Toby Rowland hade tidigare arbetat tillsammans på den stora dejtingsiten udate men när grundaren av udate bestämde sig för att sälja hemsidan till match.com så var de såklart tvungna att gå vidare i livet men något annat, de behövde en plan så de fixade en. Detta resulterade till att Zacconi och Rowland påbörjade ett samarbete tillsammans med Thomas Hartwig, Sebastian Knutsson, Lars Markgren och Patrik Stymne som alla tidigare hade arbetat tillsammans med Zacconi på hemsidan spray. Företaget grundades i Stockholm med planen att börja utveckla spel som man skulle kunna spela online från sin webbläsare. Dessvärre blev det inte succé direkt och företaget var nära på att läggas ner men som tur var så blev det inte så. 2005 började King att tjäna mer och mer pengar dels genom att sälja en andel av företaget.
2009 kunde man se att det började bli allt mer populärt att folk spelade olika spel på Facebook och King hakade därför på trenden året efter och valde att lägga ut några av deras spel som innan hade varit utlagda på bland annat deras egna hemsida. 2011 lanserade dem spelet Bubble Witch Saga vilket blev det första spelet i deras populära saga-serie. I början av 2012 kunde man se att Bubble witch saga hade över 10 miljoner spelare och var där med ett av de mest spelade spelen på hela Facebook. King bestämde sig sedan för att lansera ett nytt spel vilket blev Candy crush saga och spelet blev en succé direkt. Eftersom King’s spel blev så pass populära så valde de sedan att utveckla spelen så att man enkelt kunde spela via sin mobiltelefon. Bubble witch har funnits som mobilspel sedan juli 2012 och Candy crush har funnits sedan oktober 2012.

Mer om några av spelen

Candy crush saga är King’s mest populära spel och går ut på att lösa olika uppdrag genom att matcha godisbitar med varandra. Det är gratis att spela spelet men möjligt att betala för att få tillgång till olika hjälpmedel. Papa pear saga går ut på att studsa fram och sikta för att hjälpa till att rädda frukter, bär och grönsaker. Bubble witch saga är det första spelet som företaget lanserade och går ut på att sikta och skjuta på bubblor och på så sätt hjälpa häxorna att stoppa onda andar. Pet rescue saga går ut på att matcha block i samma färg för att på så sätt kunna rädda husdjur innan tjuvarna hinner ta dem. Vem hinner först?

m heroes saga är ett spel för alla som bryr sig om lantbruket. Matcha olika grödisar med varandra så att tvättbjörnen som smyger omkring i området inte ska kunna förstöra den pågående odlingen.

Comments are closed.