Om angrybirds

Det är nog få som jag missat det populära spelet angry birds. Det är ett av de mest nerladdade mobilspelen någonsin. Populariteten har inte bara gjort att företaget bakom Spelet har kunnat utveckla bland annat kläder och gosedjur till de som är fans av spelet utan har även utvecklats till en film samt Angry Birds-tivoli.

Angry birds är ett pusselspel för mobiler och finns också att spela på olika konsoler om man hellre vill göra det. Spelet går ut på att man skjuter iväg arga fåglar med hjälp av en slangbella för att på så sätt få ner grisar som sitter utplacerade på spelplanen. Fåglarna är arga på grisarna eftersom grisarna har stulit fåglarnas ägg. Det finns några olika fågeltyper där bland annat:

  • Red bird som är en röd fågel. Det är en fågel med mycket styrka och kan därför användas på alla nivåer;
  • Blue birds som också kallas för Jay, Jake och Jim är blå. Deras speciella förmåga är att de kan delas i tre kopior som ser helt och håller identiska ut;
  • Yellow bird är en gul fågel som är otroligt snabb och därför ofta en fågel som är bra att använda sig ut av.

Rovio Entertainment Ltd

Spelet är grundat av det finska datorspelsföretaget Rovio Entertainment Ltd som då hette Rovio Mobile. Första variationen av spelet lanserades i slutet av 2009 och gick bara att spela om man ägde än iPhone. När man såg att spelet blev så pass populärt så fanns det såklart stor anledning till att utveckla så att andra också skulle kunna ha tillgång till spelet även fast man inte ägde just en iPhone vilket såklart är möjligt idag.

När de utvecklade spelet så var de bara fyra personer i teamet vilket skulle leda till att en första färdig variation till spelet skulle ta åtta månader att färdigställa. Det hade då kostat ungefär 700 000 kr. De trodde heller inte att spelet skulle leda till speciellt stor succé så de fanns annat som kändes viktigare att bli färdiga med vilket också kan vara en stor anledning till att det tog hela åtta månader för spelet att bli klart. Succé direkt blev det heller inte utan företaget behövde utveckla ungefär 50 spel innan någon dundersuccé skulle inträffa. Efter succén så började såklart spelet att utvecklas till andra enheter och idag kan de flesta njuta av att spela spelet på sina mobiler och konsoler. Varför företaget valde att just satsa på att grisar skulle vara de onda i spelet beror kort och gott på att de hade blivit inspirerade av det stora snacket om svininfluensan som många pratade om när de började utveckla spelet. Sanningen är den att hade de börjar utveckla spelet lite tidigare eller lite senare så kanske spelet hade sett helt annorlunda ut. Angry birds är fortfarande ett mycket populärt spel som spelas av folk runt om i världen. Populariteten för spelet lär heller inte minska med filmen och en snart aktuell andra film utan snarare öka intresset för spelet. Börja spela redan idag.

Comments are closed.