Hur fungerar LinkedIn

LinkedIn är ett företagsnätverk där man både ska kunna bygga relationer med andra men också underhålla redan befintliga relationer. Det utgår ifrån att man bygger upp en helt egen profil med information om sin utbildning och olika anställningar som man har haft under sitt liv.

Några läser på mycket innan man testar och andra väljer att testa direkt. Det går att uppge om man är öppen för att söka nya jobb vilket gör att rekryterare kan hitta en. Rekryterare går nämligen inte alltid ut med en annons då de söker ny personal utan det kan lika gärna vara så att man blir headhuntad till ett företag.

Har man ett eget företag kan det vara ett bra sätt att nå ut med information till både befintliga och nya kunder. Man kan lägga ut information om allt från aktuella projekt som man arbetar med till information om vad man kan erbjuda för varor eller tjänster. Många företag idag använder dessutom sociala medier idag till att visa mer om hur företaget fungerar, visa människorna som jobbar inom det och lite hur en vardag kan se ut. Man kan också hålla korta informationsmöten eller dela viktig information som rör den bransch som man arbetar inom.

Kortfattat går det att använda LinkedIn till allt som rör företagande. Det är bara fantasin som sätter gränserna och inom många branscher är LinkedIn väldigt populärt och används väldigt frekvent. Bygg upp ditt eget nätverk och upptäck vad det finns och tjäna på att vara aktiv inom nätverket.

Söka jobb i sociala medier

Idag finns det många möjliga vägar till att marknadsföra sig själv och söka jobb. Allt fler väljer att lyfta fram sig själv i olika sociala medier och hoppas att någon inom det kända nätverket kommer att dela så att det når ut till en potentiell arbetsgivare.

Att marknadsföra sig själv genom LinkedIn kan mycket väl vara en lyckad väg att gå. Detta då mitt nätverk kan se saker som jag delar eller gillar. På så sätt når man snabbt ut till en stor grupp av människor. Det handlar sedan mycket om hur man väljer att marknadsföra sig själv. Man behöver inte skriva ut att man är arbetslös på något sätt utan istället kan man skriva att man söker nya utmaningar. Lyft fram vad som man är riktigt bra på, vilka ens starkaste sidor är och vad man kommer att tillföra ett företag.Kanske är man en riktigt bra administratör och är van att hantera en mängd olika saker samtidigt eller en duktig mekaniker som kan laga precis vad som helst. Tänk igenom annonsen ordentligt innan publicering då det är viktigt att hitta en bra balans mellan att vara personlig och samtidigt hålla en professionell ton. Lyft fram den information som en arbetsgivare sannolikt vill läsa och skriv inte onödiga saker. Håll det rätt kort men ändå informativt med hänvisning till att man är varmt välkommen och kontakta dig för mer information. I det skedet kan man istället nischa sin information utifrån vem som faktiskt visar intresse.

Comments are closed.